Arne B. Smith til rors på RS5 Liv i Caledonien kanalenVår gode seilervenn Arne har ankret opp for siste gang. Han sovnet stille inn hjemme på Sætre med sin kjære Unni og sønnene Terje og Martin hos seg 2.april, 87 år gammel.

Arne hadde et åpent sinn og en lun humor. Han var lavmælt, kunnskapsrik og interessert i de utroligste ting. Han startet som stasjonsmester på Hvalstad st. og endte opp som direktør i IBM.

Arne og Unni kjøpte den gamle redningsskøyta RS5 Liv på Møre i 1965. Den hadde gått som lensmannsbåt på Ibestad ved Harstad og som ferge i Kirkenes. De fikk rigget opp to tynne master, sydde seil og seilte båten i flere etapper kysten rundt helt til Oslo. Uten maskin og innredning og med to smågutter under dekk.

Arne og Unni fikk etterhvert montert en hjelpemotor og restaurert Liv til opprinnelig utseende. De flyttet til Bergen i 1968 og seilte  tilbake til Oslofjorden i 1971 med Terje og Martin som mannskap. De kjøpte hus i Bærum og kom tidlig inn i det gryende seilskøytemiljøet i Oslofjorden som etterhvert ble til ”Seilskøyteklubben Colin Archer”. Arne var blant de første som ble formann i SSCA som han ledet på sin innsiktsfulle måte.

Det ble mange seilturer og regattaer og vi andre måtte bare venne oss til å se akterenden på Liv, for Arne fikk virkelig båten til å seile godt.

Etterhvert ble de klart at Liv trengte en skikkelig oppgradering av skroget. De solgte villaen i Bærum og seilte til et båtbyggeri hvor deler av skrog, innredning og dekk ble revet og bygget opp påny. Arne var handlekraftig og hevdet at alt bare dreier seg om prioriteringer.

I 1991 dro de på jordomseiling i 2 år med vekslende mannskaper. De har også vunnet  i ”Tall Ships Races” flere ganger.

Arne er nå borte og vi andre seiler videre med savn og gode minner.

Knut von Trepka

RS1 Colin Archer

SSCA på Facebook

Innlogging

Innlogging er bare nødvendig for å skrive artikler.

Husk meg