Vi har gleden av å ønske Tone Hasle og Finn Bjurvoll Hansen velkomne som medlemmer med "Karuna"! Skøyta er bygget av Odd Sten Ellingsen på Skjæløy etter tegningene til Colin Archers cruiser til København. Byggingen gikk over en tiårs periode og sjøsetting var i 1998.
Hun ble bygget med ketchrigg, men daværende eier Kjell Oscar Bakker rigget henne om til kutter i 2010, slik hun opprinnelig ble konstruert. Hun hadde da også lakkert skrog, i dag er hun hvitmalt.
Karuna er 12.2 meter lang, 3,65 m bred, 1,85 m dyp og veier 17 tonn. Seilarealet er 86,5 kvm, toppseil er på gang og kommer i tillegg. Hjemmehavn er Skottebrygga i Larvik. Velkommen i klubben Tone og Finn!
 
 
Vi har også gleden av å ønske Adam Hron velkommen som medlem i SSCA med seilskøyta Frigga! Båten het tidligere Lacrima og var eiet av Bjørn Henning Owe fra 1969 og Ole Larsen fra ca 2011-2019. Opprinnelig byggeår er ca 1930.
 
Hun ble totalrenovert i 1970 av Bjørn Henning Owe. Da han kjøpte båten var det bare skrog uten dekk, med noe råte i hudbord og spanter. Owe erstattet alt over vannlinjen. Da Adam Hron kjøpte henne var igjen mye å ta tak; innstallasjon av motor, bytte alle dollbord pluss hudplank, bytte forstevn over vannlinjen osv. Mye arbeid utover vanlig vedlikehold gjenstår fortsatt, men nå er det ikke råte i skroget og båten er nå endelig brukbar, forteller Adam.
Hjemmehavn er Bunnefjorden slipp. Hjertelig velkommen som medlem Adam!
 
 
 

SSCAs regattaserie:

toppseilserien banner 300.jpg

Les mer om serien

Pallen per 6. juni 2023
 Båt Poeng
Colin Archer 8
Else  7
Venus 6

Hva skjer?

SSCA på Facebook

Innlogging

Innlogging er bare nødvendig for å skrive artikler.

Husk meg