Vinnerne av SSCAs fotokonkurranse 2021 er kåret, gratulerer til Tor Erik Gravnås som tok førsteplassen! Ada Nyen Antonsen og Are Qvale tok henholdsvis sølv og bronseplass! Om vinneren skriver juryen: "Et utrolig velkomponert bilde som har alt. Det har et spennende perspektiv og fine fargetoner. Bakgrunnen er fint plassert i bildet."

Losskøyta Elisabeth er bygget av Thor Jensen i 1902, som også har bygget Frithjof II og flere andre raske losskøyter. Bildet er tatt da Elisabeth med K Sørensen til rors skulle sette los på Statsraad Lehmkuhl i sommer. Foto: Tor Erik Gravnås

Dermed er også SSCAs kalender 2022 i salg. Vi planlegger ikke å sitte med lager av denne, frist for å bestille er søndag 28. november, slik av vi rekker å sende ut i god tid før jul.

SSCAs kalender inneholder de 12 beste bildene fra klubbens fotokonkurranse 2021. Kalenderen koster 130,- kr per stykk / 300,- kr for tre stk, + porto. Bestill dine eksemplarer ved å sende en epost til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. Oppgi hvor mange eksemplarer du vil kjøpe og postadressen de skal sendes til.
 
 • 01_januar_2022_copy
 • 02_februar_2022_copy
 • 03_mars_2022_copy
 • 04_april_2022_copy
 • 05_mai_2022_copy
 • 06_juni_2022_copy
 • 07_juli_2022_copy
 • 08_august_2022_copy
 • 09_september_2022_copy
 • 10_oktober_2022_copy
 • 11_november_2022_copy
 • 12_desember_2022_copy

 
Vi har gleden av å ønske Tone Hasle og Finn Bjurvoll Hansen velkomne som medlemmer med "Karuna"! Skøyta er bygget av Odd Sten Ellingsen på Skjæløy etter tegningene til Colin Archers cruiser til København. Byggingen gikk over en tiårs periode og sjøsetting var i 1998.
Hun ble bygget med ketchrigg, men daværende eier Kjell Oscar Bakker rigget henne om til kutter i 2010, slik hun opprinnelig ble konstruert. Hun hadde da også lakkert skrog, i dag er hun hvitmalt.
Karuna er 12.2 meter lang, 3,65 m bred, 1,85 m dyp og veier 17 tonn. Seilarealet er 86,5 kvm, toppseil er på gang og kommer i tillegg. Hjemmehavn er Skottebrygga i Larvik. Velkommen i klubben Tone og Finn!
 
 
Vi har også gleden av å ønske Adam Hron velkommen som medlem i SSCA med seilskøyta Frigga! Båten het tidligere Lacrima og var eiet av Bjørn Henning Owe fra 1969 og Ole Larsen fra ca 2011-2019. Opprinnelig byggeår er ca 1930.
 
Hun ble totalrenovert i 1970 av Bjørn Henning Owe. Da han kjøpte båten var det bare skrog uten dekk, med noe råte i hudbord og spanter. Owe erstattet alt over vannlinjen. Da Adam Hron kjøpte henne var igjen mye å ta tak; innstallasjon av motor, bytte alle dollbord pluss hudplank, bytte forstevn over vannlinjen osv. Mye arbeid utover vanlig vedlikehold gjenstår fortsatt, men nå er det ikke råte i skroget og båten er nå endelig brukbar, forteller Adam.
Hjemmehavn er Bunnefjorden slipp. Hjertelig velkommen som medlem Adam!
 
 
 

RS10 Christiania passerer bak Raak i Toddyseilasen 2017. Foto: Johan J. Petersen
 
Vi møtes i Son fredag ettermiddag/kveld for hyggelig samvær. Molobrygga er reservert for oss så ligger vi samlet.
 
Starten lørdag morgen går kl.11.00. Vi seiler en løype avpasset vær og forhold. Målgang blir ved innseilingen til Son.
 
Som vanlig er det ikke bare seilingen som er viktig i denne regattaen, her skal det også brygges en smakelig Toddy underveis i regattaen. Det vil bli kåring av beste Toddy kort tid etter målgang, av vår eminente smakskomite. Vil også minne om at presentasjon og historiefortelling rundt toddyen er også tellende i den endelige kåringen!
 
Vi gleder oss til å se mange av våre flotte skøyter samlet igjen.

Ved evt spørsmål kontakt Anne på 95262196 eller Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Sefrid Line Jacbsen og Yngve Ottesen avsluttet ferien i Risør og tok seieren i årets skøyteregatta. Knut Sørensen til rors, Anne Torbergsen og Helene Nyen på dekk og Truls A. Antonsen bak kamera:

 

RS1 Colin Archer med flere i regatta, bildet er tatt fra West Wind av Helene Nyen

 

Hei alle og varmt velkommen til Trutningsseilas og SSCA regatta lørdag 5. juni.

Endelig ser vi en langsom, men oppløftende, normalisering av  aktiviteter – og endelig kan vi invitere til en trivelig samling på fjorden med Trutning/ SSCA regatta.

Vi ankrer i Sætrepollen fredag kveld 4. juni. Lørdag seiler vi en bane på fjorden avhengig av vind og seilforhold og samles igjen i Sætrepollen på ettermiddagen.

Strenge regler gjelder fremdeles, vi håper allikevel på å få til en trivelig samling på dekkene, men må begrense besøk under dekk.

Velkommen alle sammen, nå trenger vi en vakker dag på sjøen med hyggelig selskap alle sammen.

 

Vel møtt

Beste hilsener styret i SSCA

Ta kontakt med formann i Tur- og regattakomiteen Anne Torbergsen på 952 62 196 hvis du lurer på noe.

 

Våre sponsorer

SSCA på Facebook

Innlogging

Innlogging er bare nødvendig for å skrive artikler.

Husk meg