Styret har avventet situasjonen i det lengste og nå kommet frem til at vi arrangerer Trutningsseilas helgen 29.-20. mai.
 
Det blir et annerledes arrangement enn det vi er vant til men dersom alle forholder seg til de grunnleggende rådene til Folkehelseinstituttet blir dette bra.
 
De viktigste rådene er:
  • Hold deg hjemme dersom du er syk
  • Hold minst en meter avstand til andre, unntatt de du bor med til vanlig
  • Ha god håndhygiene med hyppig og grundig vask, eller bruk håndsprit
Det blir ingen felles arrangementer på land, alle oppfordres til å holde seg ombord i egen båt.
 
Vi møtes i Middagsbukta fredag ettermiddag/kveld for hyggelig samvær ombord i egne båter og på 1 meters avstand. Skippermøte kl 10:00 på lørdag og regatta start kl 12:00. Vi seiler en løype avpasset vær og forhold. Målgang blir i Sandspollen. Vi gleder oss til å se mange av våre flotte skøyter samlet igjen!

Arne B. Smith til rors på RS5 Liv i Caledonien kanalenVår gode seilervenn Arne har ankret opp for siste gang. Han sovnet stille inn hjemme på Sætre med sin kjære Unni og sønnene Terje og Martin hos seg 2.april, 87 år gammel.

Arne hadde et åpent sinn og en lun humor. Han var lavmælt, kunnskapsrik og interessert i de utroligste ting. Han startet som stasjonsmester på Hvalstad st. og endte opp som direktør i IBM.

Arne og Unni kjøpte den gamle redningsskøyta RS5 Liv på Møre i 1965. Den hadde gått som lensmannsbåt på Ibestad ved Harstad og som ferge i Kirkenes. De fikk rigget opp to tynne master, sydde seil og seilte båten i flere etapper kysten rundt helt til Oslo. Uten maskin og innredning og med to smågutter under dekk.

Arne og Unni fikk etterhvert montert en hjelpemotor og restaurert Liv til opprinnelig utseende. De flyttet til Bergen i 1968 og seilte  tilbake til Oslofjorden i 1971 med Terje og Martin som mannskap. De kjøpte hus i Bærum og kom tidlig inn i det gryende seilskøytemiljøet i Oslofjorden som etterhvert ble til ”Seilskøyteklubben Colin Archer”. Arne var blant de første som ble formann i SSCA som han ledet på sin innsiktsfulle måte.

Det ble mange seilturer og regattaer og vi andre måtte bare venne oss til å se akterenden på Liv, for Arne fikk virkelig båten til å seile godt.

Etterhvert ble de klart at Liv trengte en skikkelig oppgradering av skroget. De solgte villaen i Bærum og seilte til et båtbyggeri hvor deler av skrog, innredning og dekk ble revet og bygget opp påny. Arne var handlekraftig og hevdet at alt bare dreier seg om prioriteringer.

I 1991 dro de på jordomseiling i 2 år med vekslende mannskaper. De har også vunnet  i ”Tall Ships Races” flere ganger.

Arne er nå borte og vi andre seiler videre med savn og gode minner.

Knut von Trepka

RS1 Colin Archer

Untitled-1.jpg

Å samle en masse entusiaster til en hyggelig prat og et godt foredrag er vanligvis verdens beste idé, men slik verden ser ut nå så er det ikke tilrådelig. Vi avlyser derfor medlemsmøtet som skulle gått av stabelen 1. april.

Hold dere i ro, ta vare på hverandre :)

Med BareBare til Bora Bora

66146306_2310951988996579_5297400349215162368_n.jpg

Hva gjør en hvis lysten til å seile i Stillehavet er stor men avstanden dit oppleves som litt voldsom? Jo man bygger en gaffelrigget gjenbrukskatamaran i kryssfiner, putter den i en konteiner og sender den til Tahiti! Anne Nygren kommer og forteller den elleville historien om byggingen av en Wharram Tiki 38 og eventyret som fulgte i Fransk Polynesia.

Det blir som vanlig kaffe, vafler og masse hyggelige skøyteseilere, vel møtt! Hilsen styret

 

Hva skjer?

6. juni
AVLYST SSCA-regattaen
12. juni
UTSATT til August Færderseilasen
2. juli - 5. juli
AVLYST Nordisk Skutetreff, Fredrikstad
5. juli - 26. juli
SSCAs sommerseilas
16. juli - 19. juli
AVLYST Kystens landsstevne i Bergen
31. juli - 2. august
AVLYST Colin Archer havnefestival
6. august - 9. august
AVLYST Risør Trebåtfestival
14. august - 15. august
Færderseilasen ny dato
29. august
Hollænderseilasen
10. september - 13. september
Skagen Race ny dato

Våre sponsorer

SSCA på Facebook

Innlogging

Innlogging er bare nødvendig for å skrive artikler.

Husk meg