Titania med Kjell og Solveig Normann Andersen

Vakre "Titania" med Kjell og Solveig Normann Andersen seiler inn Sandspollen. Foto: Thoralf Qvale.

Thoralf Qvale, skipper på s/y ”Venus” har sendt oss følgende rapport fra Trutningsseilasen i helgen som var:

Etter en verdig seremoni utenfor Høyerholmen lørdag den 25.5. der 7 av klubbens skøyter var samlet og  Carl Emils aske ble spredt over sjøen fra ”Christianias” dekk, gikk startskuddet for Trutneseilasen, - med ”Christiania” som startbåt, - også det i Carl Emils ånd, tenkte vi.

Den sene våren var nok hovedgrunnen til at bare tre skøyter stilte til start og sammen drev over startlinjen i tiden etter at skuddet gikk; ”Venus”, som fikk den beste starten, og så ”Maaken” og ”Marita”.  Hjulpet av en halv knops medstrøm og en halv knop (i beste fall) fra vinden gikk seilasen i strålende solskinn. ”Maaken” med Truls (for anledningen singlehanded og dermed lett i sjøen) tok ledelsen foran ”Marita”, mens man på ”Venus” brukte de første par timene etter start til å få orden på seil og rigg og dermed ble noe sen med å få opp toppseilet.

På dette tidspunkt mente man på ”Marita” (Einar og Anne Beth) at det antakelig ville være bedre å seile i Bundefjorden, slik at kursen ble lagt om 180 grader, og båtens deltakelse i årets første regatta avbrutt. Etter 5 timer lå ”Venus” utenfor Slemmestad, og ”Maaken ” var nær Søndre Langåra, hvilket med de rådende vindforhold tilsvarte minst  en halv times forsprang. På ”Venus” mente man (Kari, Knut v T og Thoralf) at det neppe var håp om noen seier,  at 2. plassen syntes trygg, og at det ville være bedre å konsentrere seg om middagen.

Maskineriet ble derfor startet, og ”Maaken” fikk beskjed om at middagen ville finne sted i Sandspollen.  ”Venus” dro så  i vei for å ankre opp og gjøre det hyggelig for aleneseileren på ”Maaken ” som åpenbart ikke ville gi seg og klart siktet med Håkon Fjellheims pren for utholdenhet med sverd og ekeløv. Hun fullførte i god stil og fortøyde langsmed ”Venus” akkurat da potetene var ferdigkokt.  Det ble en hyggelig middag i det flotte, varme været og med nesten bare seilbåter i Pollen. 

Aftenens clou ble imidlertid  årets store, gamle nyhet, klipperkutteren ”Titania”. Hun kom  elegant glidende for sine kremfargete seil inn i Sandspollen like før solnedgang som en nyslått toskilling på en knapt følbar, men varm kveldsbris med Kjell og Solveig om bord. Dette var ”Titanias” jomfrutur nr. 2, mens den første fant sted i 1895.   De sluttet seg til selskapet, og bidrog ytterligere til at årets Trutneseilas ble av de mest vellykkete for de som deltok; Den gjenoppstandne ”Titania” som en herlig avec til kaffen.

Hjemturen på søndag gikk i strålende solskinn og en skiftende N-NØ bris  som periodevis jog ”Venus” opp i 5 knop. ”Maaken ” med toppseil og ”Titania” uten knivet innover. En av konklusjonene vi kan trekke er at den siste fugl Fønix seiler meget bra, og med toppseil på plass blir hun et skikkelig utfordring iallfall for de andre lettvindseilerne og kanskje de andre også.

  • 180
  • 189
  • 190
  • 191

Hva skjer?

26. juni - 30. juni
Nordisk Skutträff
6. juli - 28. juli
SSCAs samseilas
18. juli - 21. juli
Forbundet Kystens landsstevne
2. august - 4. august
Colin Archer havnefestival
8. august - 11. august
Risør Trebåtfestival
31. august
Hollændern
31. august
Small Ships Race -Strømtangen -Bolærne
8. september - 15. september
Limfjorden rundt
21. september
Toddyseilasen
26. september - 29. september
Nordisk Gaffelriggseminar
19. oktober
Regatta Arisholmen

Innlogging

Innlogging er bare nødvendig for å skrive artikler.

Husk meg