Varm deilig sommer var blitt til gyllen vakker høst da 14 seilskøyter med store og små mannskaper samlet seg i Sandspollen i helgen til Toddyseilas.

Morgenstemning i Sandspollen

Morgenstemning i Sandspollen. Foto: Truls A. Antonsen

Startlinja i lørdagens regatta var lagt mellom kardinal og lateralmerkene utenfor Bergholmen og banen kan kort beskrives som babord runding av den største holmen vi fant; Håøya.

Etter et kort krysslegg fra start ble spristakene satt da feltet feide forbi Kaholmen i en fin bris. Det ble knivet på begge sider av Askholmene, feltet rundet nordenden av Håøya relativt samlet. Sosialt skal det være!

Kryssen på Håøyas vestside ble lang og spennende i vind av vekslende styrke og retning. Osmund og Nina på Fant var første båt i mål, nye seil og store glis! Siste båt i mål var Trygg, som etter 20 års restaurering har sin første sesong i år og som prøvde klyveren for første gang denne helgen. Redaktionen bøyer seg i pussestøvet over jobben  som er lagt ned.

Færder og Færd lenser langs Håøya

Færder og Færd lenser langs Håøya. Foto: Helene Nyen

Vel inne i Sandspollen igjen var det hektisk aktivitet i ungeflokken med Boksen Går og bygging av båter til søndagens modellbåt-regatta. Duften av Toddy kom sivende fra byssene rundt om og blandet seg med eimen av vedfyring og middagskoking. Været var fantastisk og stemningen var slett ikke gal den heller.

Årets Toddykomite hadde gjort det uvanlige grep at et av medlemmene kun tok notater og ikke smakte på de edle dråpene. Dette ga oppsiktsvekkende ryddige tilbakemeldinger på hva de ulike båtene hadde kokt ihop da det var tid for premieutdeling dagen derpå. Skipperen hvis brygg ble karakterisert som kaldt og surt skjønte raskt han lå dårlig an i konkurransen. Resten av forsamlingen håpet i det lengste at utallige bestikkelser, smiger og andre utenomsportslige triks ville berge seieren. Men årets vinner hadde gjort den originale vri å rett og slett lage en særs velsmakende Toddy som ikke trengte ytterligere drahjelp. Ingen snacks, sang, massasje, dans eller andre naturaliaytelser. Bare Toddy. Og ettersom de ble fraseilt på oppløpssiden smakte det sannsynligvis ekstra godt å få Det Gylne Toddykrus ombord for folket på Venus.

Premieutdeling søndag

Premieutdeling søndag. Foto: Helene Nyen

Fem fantasifulle farkoster stilte til start i barnas modellbåt-regatta. Retningsstabilitet kan være en utfordring i denne klassen, så det ble bestemt at den båten som seiler lengst fra utgangspunktet i løpet av 5 minutter går av med seieren. Det ble en spennende dyst hvor en av skutene langsomt konverterte til ubåt i løpet av regattaen, mens West Winds flaskebåt med plastposeseil stakk av med seieren til slutt. Den sedvanlige skattejakten ble også avholt, skattekartet førte ungene ombord i robåtene, over til Lagtangen hvor de fant en kiste full av godteri!

Alle som fanget de vakre båtene med fotoapparater i helgen oppfordres til å sende inn bilder til SSCAs fotokonkurranse!

 

Og for ordens skyld; båtene kom i mål i denne rekkefølgen:

Fant

Maaken

Marita

Løperen

Bauta

Venus

Titania

Færder

Moa

Færd/Ejdern

West Wind

Trygg

 


Hva skjer?

26. juni - 30. juni
Nordisk Skutträff
6. juli - 28. juli
SSCAs samseilas
18. juli - 21. juli
Forbundet Kystens landsstevne
2. august - 4. august
Colin Archer havnefestival
8. august - 11. august
Risør Trebåtfestival
31. august
Hollændern
31. august
Small Ships Race -Strømtangen -Bolærne
8. september - 15. september
Limfjorden rundt
21. september
Toddyseilasen
26. september - 29. september
Nordisk Gaffelriggseminar
19. oktober
Regatta Arisholmen

Innlogging

Innlogging er bare nødvendig for å skrive artikler.

Husk meg