Alle som er interessert i skøyter og tradisjonell seiling velkomne som medlemmer av SSCA, enten du har båt eller ikke.

Medlemskategorier:

Ordinært medlemskap
Ordinært medlemskap i SSCA forutsetter at man eier eller disponerer en båt som oppfyller en del tekniske krav. Båten er dermed kriteriet for ordinært medlemskap. Les under Bli medlem! for mer info.

Vennemedlem
Alle med interesse for seilskøyter kan bli vennemedlem i SSCA. Da får man samme rettigheter som vanlige medlemmer unntatt stemmerett ved årsmøtet og retten til å føre klubbens vimpel. Du mottar all post/epost og er hjertelig velkommen på alle våre arrangementer. Ønsker du å bli vennemedlem, send en e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Invitert medlemskap
Institusjoner og foreninger som SSCA har interesse av å holde kontakten med, får ofte gratis medlemskap, og for øvrig like vilkår som vennemedlemmer.

Æresmedlemskap
Mennesker som har gjort en spesiell innsats for klubben, eller har arbeidet for å fremme klubbens interesser i vesentlig grad, kan utnevnes til æresmedlem, med like rettigheter som ordinære medlemmer. Klubben har 6 æresmedlemmer pr. 24. september 2022:

- Hans Borti Salvesen: Klubbens første formann (1972-) og pådriver for å få dannet en klubb for bevaring av seilskøyter.
- Knut von Trepka: For sin store personlige innsats for bevaring av RS1 Colin Archer, trolig verdens mest kjente flytende norske fartøy.
- Thoralf Ulrik Qvale: For stor personlig innsats for bevaring av s/y Venus, et av de vakreste eksemplene på Archers originale lystbåter.
- Unni Smith og Arne Smith frem til hans død:  For å være de beste ambassadører for SSCA, aktive og entusiastiske gjennom et langt liv, forbilder og inspirasjon for mange.
- Kristin og Ulf Brudevoll: Kristin var klubbens første sekretær og hadde vervet lenge. Ulf er en av klubbens stiftere og familien seiler fortsatt rundt i Adelante etter et vellykket generasjonsskifte.

 

Tidligere æresmedlem, frem til sin død:
- Carl Emil Petersen: For store bidrag til klubben, og spesielt til flaggskipet RS1 Colin Archer, og som foregangsmann uten sidestykke for SSCA og Norges lystbåthistorie i nyere tid.

Æresmedlemmer kan føre klubbens vimpel på hvilken båt som helst, uavhengig av om båten tilfredsstiller kravene til medlemsbåter i SSCA.
 

Hva skjer?

18. juli - 21. juli
Forbundet Kystens landsstevne
2. august - 4. august
Colin Archer havnefestival
8. august - 11. august
Risør Trebåtfestival
31. august
Hollændern
31. august
Small Ships Race -Strømtangen -Bolærne
8. september - 15. september
Limfjorden rundt
21. september
Toddyseilasen
26. september - 29. september
Nordisk Gaffelriggseminar
19. oktober
Regatta Arisholmen
23. november
SSCA årsmøte

Innlogging

Innlogging er bare nødvendig for å skrive artikler.

Husk meg