Båtene i SSCA er usedvanlig fotogene og er blitt festet til filmrullen i mange sammenhenger, her kan du se noen av de. Har du liggende film av medlemsbåter som kan passe her, så Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Dokumentarfilmen om RS Stavangers siste reis langs norskekysten som gikk på NRK1 i 2010 ligger ute på NRK sine egne nettsider.

NRKs magasinprogram Sveip har også dekket RS Stavangers siste reis langs kysten i sin sending 18. august 2009, se innslaget her!

SSCAs filmarkiv

RS 14 Stavanger rekonstruerer sleping

En av arbeidsoppgavene til de seilende redningsskøytene var å slepe fiskebåter i sikkerhet når det blåste opp. Tungt lastede åpne båter fikk problemer med å seile kryss i hard vind, redningsskøytene slepte ofte 5-6 slike båter av gangen inn i havn. Takket være Roar Moe på Litle Færøy som stilte med en gammel færing og Redningsselskapets sjøkorps i Gulen/Sollund som stilte med fotobåt, fikk vi anledning til å filme rekontruksjonen av hvordan det arter seg å sette sleper på en færing i kuling. Fotografert og grovklippet av Truls A. Antonsen 

Hva skjer?

4. mars
SSCA medlemsmøte
1. april
SSCA medlemsmøte
20. mai - 21. mai
Skagen Race
30. mai
SSCAs Trutningsseilas
31. mai
Sail Isegran
5. juni - 7. juni
Hurum Trebåtfestival
6. juni
SSCA-regattaen
12. juni
Færderseilasen
19. juni - 21. juni
Sandvika Klassiske båter
2. juli - 5. juli
Nordisk Skutetreff, Fredrikstad
5. juli - 26. juli
SSCAs sommerseilas

Våre sponsorer

SSCA på Facebook

Innlogging

Innlogging er bare nødvendig for å skrive artikler.